Opvarmningsanlæg

Der er krav om energimærkning af flere typer af opvarmningsanlæg

Der er EU-regler for energimærkning og ecodesign af opvarmningsanlæg, som i Danmark i hovedtræk omfatter gas- og oliekedler, varmepumper, solvarme, varmtvandsbeholdere og vandvarmere. Reglerne har virkning fra den 26. september 2015.

Reglerne berører både leverandører/producenter og forhandlere – og dermed også installatører eller entreprenører. Går salget af et anlæg til en bygningsejer gennem din installatør- eller entreprenørvirksomhed, optræder virksomheden nemlig som forhandler og skal derfor overholde nye informationskrav i sin kommunikation til bygningsejerne.

Der er fire situationer, hvor du skal leve op til informationskravene: 

  1. Ved annoncering og reklame uden direkte mulighed for køb (for eksempel en annonce i en avis)
  2. Ved afgivelse af tilbud
  3. Ved online salgskatalog eller lignende med direkte mulighed for køb
  4. Ved udstilling i showroom eller lignende

Se vores YouTube-video, der forklarer reglerne.

Læs mere om punkt 1, 2 og 4 i informationsbrochuren ”Sådan overholder du de nye informationskrav, når du forhandler opvarmningsanlæg.” Brochuren findes til højre under ”Dokumenter”.

Læs mere om punkt 3 (krav ved online salg) her.

Under ”Dokumenter” til højre findes også en præsentation, som kan benyttes, hvis du skal fortælle andre om de nye krav samt en pdf med forklarende tekster til præsentationen.

Lav dit eget pakkemærke

I de enkelte tilfælde, hvor man som installatør selv sammenstykker og forhandler en pakkeløsning af opvarmningsanlæg kan det være nødvendigt selv at beregne og udskrive energimærket for pakkeløsningen.

Til brug for dette finder du til højre på denne side under ”Dokumenter” excel-værktøjet "Beregning af energimærkning - Lav dit eget pakkemærke".